18júl

Hogyan készülj fel hatékonyan egy videóinterjúra?

A következőkben bemutatok néhány tippet arra, hogyan készülj fel hatékonyan egy videóinterjúra:

Ismerd meg a platformot: Ha előre tudod, milyen videóinterjú platformot használnak, érdemes megismerkedned annak funkcióival és használatával. Gyakorolj a platformmal, hogy megértsd a képernyőmegosztást, a chat funkciót és az egyéb hasznos eszközöket.

Ellenőrizd a technikai környezetet: Győződj meg róla, hogy a videóinterjúhoz használt eszközeid megfelelően működnek. Ellenőrizd az internetkapcsolatot, a kamera és a mikrofon működését. Ha szükséges, próbáld ki előzetesen egy baráttal vagy családtaggal a platformot, hogy biztosítsd a zökkenőmentes interjút.

Készítsd elő a környezetet: Válassz csendes és zavarmentes környezetet a videóinterjúhoz. Gondoskodj arról, hogy nincsenek zavaró háttérzajok vagy mások, akik megzavarhatnák az interjút. Ügyelj a megfelelő világításra is, hogy jól látható legyél a képen. 

Kutass a cégről és a pozícióról: Fontos, hogy alaposan tájékozódj a cégről, annak tevékenységéről és a pozícióról, amire jelentkeztél. Ismerd meg az aktuális trendeket és legfontosabb információkat az iparágban. Ez segít abban, hogy felkészült és releváns kérdéseket tehess fel az interjú során.

Gyakorolj és készülj elő a kérdésekre: Gondolj a tipikus interjú kérdésekre, néhány biztosan előkerül majd a beszélgetés során. Gyűjts össze konkrét példákat és tapasztalatokat, amelyekkel alátámaszthatod a képességeidet és a motivációdat. Emellett gondolj olyan kérdésekre is, amelyeket te tehetsz fel az interjúztatónak, hogy kifejezd az érdeklődésedet és további információkat gyűjthess a megpályázott pozícióról.

Öltözz fel az alkalomnak megfelelően: attól, hogy online térben találkoztok még ugyanúgy érdemes felöltöznöd, mintha egy személyes interjúról lenne szó, egy blúz vagy egy ing komolyabb felkészültséget sugall az interjúztató számára, alsó ruházatnak választhatsz egy farmert is, ha esetleg az asztal túloldaláról lenne szükséged valamire, akkor se kerülj kellemetlen helyzetbe.

Cikksorozatunk előző részében a videóinterjúk előnyeiről írunk bővebben. 

hu_HU