01aug

Mi az a fejvadászat és mi történik a folyamat során?

A fejvadászat egy olyan folyamat, amelynek célja a tehetséges és képzett szakemberek megtalálása és toborzása a vállalatok számára. A fejvadászok vagy fejvadász cégek proaktívan felkutatják a potenciális jelölteket a megfelelő készségekkel és tapasztalattal.

A fejvadászat folyamata általában a következő lépésekből áll:

Igényfelmérés: A fejvadász találkozik a vállalat képviselőivel, hogy megértsék a pozícióhoz kapcsolódó követelményeket, a kívánt készségeket és a vállalati kultúrát.

Keresés és kutatás: A fejvadász elkezdi a keresést és kutatást a potenciális jelöltekre. Ez magában foglalhat adatbázisokat, szakmai hálózatokat, online platformokat, álláshirdetéseket és más forrásokat.

Jelöltkiválasztás: A fejvadász elemzi a potenciális jelöltek profilját, önéletrajzát és más jelentkezési dokumentumokat, majd kiválasztja a leginkább alkalmas jelölteket.

Előszűrés és interjúk: A fejvadász előszűri a jelölteket telefonos interjúk vagy személyes találkozók segítségével. Ezen interjúk során mélyebb betekintést nyernek a jelöltek készségeibe, tapasztalatába és motivációiba.

Jelöltbemutatás: A fejvadász a vállalatnak bemutatja a kiválasztott jelölteket. Ez általában önéletrajzok, interjújegyzőkönyvek és az értékelési eredmények továbbítását jelenti.

Vállalati interjúk: A vállalat általában további interjúkat tart a kiválasztott jelöltekkel, hogy jobban megismerjék őket és értékeljék az alkalmasságukat.

Kiválasztás és ajánlat: Ha a vállalat megtalálta a megfelelő jelöltet, akkor ajánlatot tesznek neki, amely tartalmazza a munkakörülményeket, a fizetést és az egyéb feltételeket.

 

hu_HU